Ontdekker zelfmoordzakjes kiest euthanasie

Het zegt velen waarschijnlijk niets maar afgelopen zaterdag heeft Professor Christian De Duve op 95-jarige leeftijd besloten om uit het leven te stappen . Ik ken de naam De Duve van mijn eerste jaar biologie. Hij was de ontdekker van de lysosomen die ons werden uitgelegd als ‘zelfmoordzakjes’. Lysis is latijn en verwijst naar celdood en somos is lichaampje. Lysosomen zitten in elke cel van ons lichaam. Ze bevatten allerlei enzymen die afgestorven celmateriaal af kunnen breken, maar dat kunnen ze ook met levend celmateriaal. Daarom zitten ze dus in zakjes, veilig binnen een membraan.
Om ze zelfmoordzakjes te noemen was didactisch een goede vondst want ik heb het altijd onthouden. Verder zie ik op wiki dat De Duve een rijk gevuld leven gehad heeft waarin hij ook nog heeft bijgedragen aan de evolutieleer. Hij was de laatste Belgische nog levende Nobelprijs winnaar (geneeskunde). Kennelijk heeft hij een bewuste keuze gemaakt voor zijn einde, nadat hij 95 jaar lang zijn zelfmoordzakjes in bedwang had gehouden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

The Risk-Monger

Let's examine hard decisions!

TV Olen

U hoeft dit niet te lezen.

eunmask

WE REVEAL WHAT THE EU AND THE MEDIA TRY TO CONCEAL

JunkScience.com

All the junk that’s fit to debunk.

NOT A LOT OF PEOPLE KNOW THAT

“We do not believe any group of men adequate enough or wise enough to operate without scrutiny or without criticism. We know that the only way to avoid error is to detect it, that the only way to detect it is to be free to inquire. We know that in secrecy error undetected will flourish and subvert”. - J Robert Oppenheimer.

straffe madammen

maakt vrouwen zichtbaar in de media, op congrespodia en in bedrijven

Climate of Sophistry

Climate science is sophistry...i.e., BS.

%d bloggers liken dit: