Overheid vliegt uit de bocht – gezond boerenverstand gezocht!

Wiki commons - Hoogervorst

Moderne technologie uit Holland
Wiki commons – Hogervorst<

In Nederland is een eerste versie van een energie akkoord uitgelekt meldt Elsevier vandaag. Nederland lijkt nog steeds van plan grote windparken op zee te gaan bouwen. Langzamerhand beginnen steeds meer mensen door te krijgen dat windmolens niet de toekomst zijn maar windhandel. Dus niet modern maar terug in de tijd. Wij Nederlanders zouden dat toch moeten weten. Helaas is er echter weinig merkbaar protest. Hierdoor gaan politici met de nog geldende mainstream mee in plaats van kritische vragen te stellen. Zoals eisen om de rentabiliteit van windenergie eens volledig door te lichten.

Wetenschapsontkenning, windhandel en kiezersonmacht
Windmolens leveren stroom die 2x zo duur is als conventionele energie. En wind op zee is 5x zo duur. Het grote probleem is dat de leverantie onbetrouwbaar is en de energie niet kan worden opgeslagen. Daardoor moet er voor back-up gezorgd worden. Want het volk gaat wél klagen als de NOS aankondigt: ‘we moeten over enkele ogenblikken de uitzendingen staken want het waait bijna niet meer. Zo gauw de wind weer aantrekt zijn we weer bij u terug voor het nieuws’.

Peperdure groene droom
Gasgestookte centrales zijn het meest flexibel en daardoor de back-up voorkeur. Maar dergelijke centrales worden veel minder efficient wanneer ze niet full-time kunnen produceren. Veel meer details hierover zijn hier, hier en hier te vinden. Het komt erop neer dat de keuze voor wind vooral een ideologische is. En op zee helpt om minder klagers te krijgen. Maar een ideologische keuze moet ook gewoon door ons allen via de belastingen betaald worden. Kijk hier bijvoorbeeld. Een kleine hoeveelheid geproduceerde energie met een investering van een half miljard gaat een zwart subsidie-gat vormen van een miljard. Totaal is dit 1.5 miljard. Windenergie is duidelijk niet rendabel en daarom ook niet duurzaam. En het levert dus ook nog weinig energiebesparing op door de noodzaak voor back-up.

Taxed Enough Already ?
Deze groene dromen gaan allemaal betaald worden via de belastingen, dus door ons, burgers. En ook de VVD die de overheid(skosten) kleiner wilde, maar ook graag een kabinet, lijkt hier nu dus in mee te gaan. Niettemin weten politici  dat overheidsuitgaven aan klimaat en hernieuwbare energie niet goedgenoeg bekend zijn. Hoe diep zijn we gezonken ? Waar is het gezonde Hollandse boerenverstand gebleven ?
Probleem is dat in Europa en ook in Nederland de overheidsinkomsten (=belastingen) zo enorm hoog zijn. Deze ‘gevestigde stromen’ subsidies en overheidsuitgaven gaan standaard al bepaalde richtingen op. Dit blijkt dus moeilijk te controleren en daardoor moeilijk te veranderen. Dan is dit alles nog indirect ook. Die stromen dienen in het windenergie geval om eerder aangegaan beleid op EU niveau te halen. Nederland wil in 2020 16% van zijn energie uit ‘hernieuwbare bronnen’ halen, kennelijk koste wat het kost. Letterlijk wel te verstaan. Dat is nóg moeilijker terug te draaien, zelfs als blijkt dat het een bodemloze put is en zelfs in crisis tijd. Welke politici hebben het inzicht en de moed om ons belastingbetalers te behoeden voor deze giga-verspilling ?

Ik zie ze even niet, blij dat er nu geen verkiezingen zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

The Risk-Monger

Let's examine hard decisions!

TV Olen

U hoeft dit niet te lezen.

eunmask

WE REVEAL WHAT THE EU AND THE MEDIA TRY TO CONCEAL

JunkScience.com

All the junk that’s fit to debunk.

NOT A LOT OF PEOPLE KNOW THAT

“We do not believe any group of men adequate enough or wise enough to operate without scrutiny or without criticism. We know that the only way to avoid error is to detect it, that the only way to detect it is to be free to inquire. We know that in secrecy error undetected will flourish and subvert”. - J Robert Oppenheimer.

straffe madammen

maakt vrouwen zichtbaar in de media, op congrespodia en in bedrijven

Climate of Sophistry

Climate science is sophistry...i.e., BS.

%d bloggers liken dit: