Ook in de Eifel staan torens

eifel kop

11 November is een feestdag in Belgie, dus dat leverde dit jaar een lang weekend op. Wij maakten er gebruik van om in een rustig klein schilderachtig dorpje in de Eifel neer te strijken en rond te kijken. Reden van de vrije dag is de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog, dus in Duitsland merk je niets van een lang weekend :). Vanuit Brussel is het maar iets meer dan 2 uur rijden en je zit meteen in een compleet andere wereld. De kern van het dorpje heeft nog twee authentieke ‘stads’poorten, de unter en de überport. eifel tor

Wat me speciaal interesseert is het van oorsprong vulkanische deel van de Eifel dat goed te zien is aan de zogenaamde ‘Maaren’. Dit zijn grote bijna cirkelronde kraters waar in dit vulkanische gebied lang geleden de hete magma zich een uitweg zocht. Het geologisch museum in Daun legt uit dat als dit superhete vloeibare steen op zijn weg naar buiten grondwater tegen komt er zelfs explosies kunnen voorkomen. Deze explosiegaten zijn vandaag de dag mooie meren, sommige tot zelfs 50 meter diep en mooi ingebed in het landschap. Vlakbij Daun liggen er drie op een rij, allemaal mooi (bijna) rond zoals bovenstaande Weinfelder Maar.

Aan de hoogste kant van de uit tufsteen bestaande kraterrand heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Er staat een toren, gebouwd door een onbekende Adolf, die een nog weidser uitzicht geeft. Kijk zelf maar, het uitzicht van deze toren in de Eifel kan wedijveren met dat van de Eifeltoren.

eifel-toren eifel uitzicht eifeltoren adolf eifel-lucht 

Advertenties

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

The Risk-Monger

Let's examine hard decisions!

TV Olen

U hoeft dit niet te lezen.

eunmask

WE REVEAL WHAT THE EU AND THE MEDIA TRY TO CONCEAL

JunkScience.com

All the junk that’s fit to debunk.

NOT A LOT OF PEOPLE KNOW THAT

“We do not believe any group of men adequate enough or wise enough to operate without scrutiny or without criticism. We know that the only way to avoid error is to detect it, that the only way to detect it is to be free to inquire. We know that in secrecy error undetected will flourish and subvert”. - J Robert Oppenheimer.

straffe madammen

maakt vrouwen zichtbaar in de media, op congrespodia en in bedrijven

Climate of Sophistry

Climate science is sophistry...i.e., BS.

%d bloggers liken dit: