Alweer een staking in België

Brussel

Brussel maakt zich op voor kerst – kom niet met de taxi!

Deze week waren het de taxi’s die de binnenstad van Brussel blokkeerden, met als gevolg een grote verkeerschaos in de binnenstad. Vanwege het politieke belang van Brussel is het regelmatig raak, met demonstranten uit heel Europa. De keerzijde van ‘EU hoofdstad’ zijn. Gelukkig hoef ik niet vaak in het centrum te zijn. Bovendien kom je er ook gemakkelijk met de metro. Maar de laatste tijd  is de oorzaak ook vaak veroorzaakt door binnenlandse perikelen. Vaak het openbaar vervoer, maar vandaag dus de taxi’s. Het protest is gericht tegen het verplicht invoeren van meters volgend jaar die fraude moeten tegengaan.  Vakbonden staan er niet achter, dus het is een wilde staking.

Dat argument klink wat vreemd, want wie kan daar nu tegen zijn zou je denken. Maar wellicht is het een te grote controle en kan je niets meer zwart doen of zo, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat reguliere taxi’s in Brussel al schreeuwend duur zijn. Ik ga regelmatig meet een taxi van thuis-Overijse naar de luchthaven. Dat is maar 16.9 km en duurt bij normaal verkeer maar zo’n 15 minuten. Daar betaal ik in een officiele taxi –met meter- al bijna 50 euro voor. In menig buitenland, en ook bekende grotere steden zoals Rome bijvoorbeeld, reis je daar 2x zo ver voor.

Brussel2

Stadhuis Grote Markt

Ik vind de officiële meters al fraude!

Advertenties

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

The Risk-Monger

Let's examine hard decisions!

TV Olen

U hoeft dit niet te lezen.

eunmask

WE REVEAL WHAT THE EU AND THE MEDIA TRY TO CONCEAL

JunkScience.com

All the junk that’s fit to debunk.

NOT A LOT OF PEOPLE KNOW THAT

“We do not believe any group of men adequate enough or wise enough to operate without scrutiny or without criticism. We know that the only way to avoid error is to detect it, that the only way to detect it is to be free to inquire. We know that in secrecy error undetected will flourish and subvert”. - J Robert Oppenheimer.

straffe madammen

maakt vrouwen zichtbaar in de media, op congrespodia en in bedrijven

Climate of Sophistry

Climate science is sophistry...i.e., BS.

%d bloggers liken dit: