Het voorjaar is in zicht!

20140302_135123

Ja echt, de tekenen zijn onmiskenbaar. Niet omdat het zonnetje lekker in de nieuwe vijver aan het Marktplein in Overijse schijnt. Of de opspattende waterdruppels van de watermolen in de IJse laat schitteren, want dat kan ’s winters ook. Maar er is veel meer. Al enkele weken zie ik 

20140302_124547dat onze Cotoneaster zijn eerste groen heel voorzichtig naar buiten stuurt om de vijandigheid van de buitenwereld te testen. Ik kan het niet meten maar heb de stellige indruk dat hij de afgelopen week zijn blaadjes er met onverantwoorde roekeloosheid uit perste. Dat moet wel met een snelheid van een millimeter per week zijn.  Ach ja, wie niet waagt blijft altijd maagd.
De krokussen zijn helemaal niet bang en staan al volop te bloeien tussen het dode lampepoetsers gras van vorig jaar.

20140302_123348

Bronstgeluiden
In fitness centrum de Watermolen is er ook verandering te bespeuren. In de winter hoor je wel geluiden van inspanning uit de bodybuilder afdeling, maar die klinken altijd wat in de verte. Vandaag was het echter weer de ouderwetse testosteronhoek. Luidkeels laten de sporters hun bronstige rauwe keelgeluiden de vrije loop, de vrouwtjes zijn gewaarschuwd. En de andere mannetjes ook.

De paddentrek komt op gang
De door mijn moeder geboetseerde kikker naast de vijver koestert zich in het voorjaarszonnetje, maar veel leven valt er bij hèm nog niet te bespeuren. Stokstijf staat ie stil en versteend te staren als altijd.
20140302_131013Ik kan het haar helaas niet meer vragen, maar ik vermoed dat ze als model een kouwe kikker gebruikt heeft.

Heel anders is dat bij de padden in downtown Overijse. Kijken ze normaal bij het oversteken altijd eerst links, dan rechts en dan nog eens links zoals ze op de paddenschool geleerd hebben, vanaf begin Maart gieren de hormonen zo hard door hun lijf dat ze roekeloos worden. Kennelijk wel alleen tuseen 19 en 7 uur, dat dan weer wel. Dat leverde altijd veel platgereden verkeersslachtoffers op, een vreselijke straatvervuiling. Maar sinds enkele jaren worden ze nu met een net langs de weg afgeleid en opgevangen in emmers. Die worden dan door vrijwilligers die wèl goed uitkijken aan de overkant geleegd. En nu zijn er zelfs borden. De beschaving gaat hier met rasse schreden vooruit.20140302_12360520140302_123811

Dat lucht wel lekker op, zo’n luchtig blogje, na mijn boze blog van gisteren.

 

20140302_135024

De kleine maagdenpalm bloeit ook al

Advertenties

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

The Risk-Monger

Let's examine hard decisions!

TV Olen

U hoeft dit niet te lezen.

eunmask

WE REVEAL WHAT THE EU AND THE MEDIA TRY TO CONCEAL

JunkScience.com

All the junk that’s fit to debunk.

NOT A LOT OF PEOPLE KNOW THAT

“We do not believe any group of men adequate enough or wise enough to operate without scrutiny or without criticism. We know that the only way to avoid error is to detect it, that the only way to detect it is to be free to inquire. We know that in secrecy error undetected will flourish and subvert”. - J Robert Oppenheimer.

straffe madammen

maakt vrouwen zichtbaar in de media, op congrespodia en in bedrijven

Climate of Sophistry

Climate science is sophistry...i.e., BS.

%d bloggers liken dit: