Echte innovatie, simpel en doeltreffend

20140513_180853

Doeltreffende innovatie! (of toevallig de nieuwe stijl?)

 

Mijn moeilijkste moment van de dag is niet het wakker worden. Dat is het eigenlijke moment van opstaan. Van horizontaal naar verticaal en je warme nestje verlaten. Zo gauw ik eenmaal in de verticale fase ben gaat het allemaal wel, op de automatische piloot. Gedachteloos onder de douche om langzaam wakker te worden. De wekfunctie van de douche is véél belangrijker dan de hygienische.

Ik raak in een soort hypnose of meditatieve toestand. De hersenen komen langzaam op gang, je denkt door de dag die daagt. Soms borrelen er al wat ideeën op, heel soms zelfs bruikbare, de rest gaat nog steeds op de automaat. Gedachteloos worden douchegel en shampoo in vaste volgorde blindelings gehanteerd. Maar op reis wordt dat ineens heel anders, als je in een hotel je ochtendritueel moet doen. Geen shampoo meer op een vaste plaats, en wat erger is, wat ís de shampoo?

In de betere hotels staat er meestal een reeks potjes luxe te wezen. Maar wat is wat? Het staat er meestal wel op, maar er staat nog véél meer en dat hoef ik helemaal niet te weten. Ik wil alleen maar weten wàt het is, dat is alles. Met mijn slechte ogen, vooral voor dichtbij, wil het niet zonder hulpmiddelen. En ‘s morgens onder de douche heb je normaal geen lenzen in of bril op. Ik ben ook vast niet de enige, beste producenten!

Dan sta je daar, met een duf hoofd en samengeknepen ogen te staren naar al die kleine lettertjes, meestal zonder resultaat. Vooruit dan maar, douchegel in je haar, klaar is klaar.

Innovaties zijn vaak simpele oplossingen met een groot nuttig effect. Ramada Plaza Hotel heeft de simpele nood van een visueel gehandicapte onder de douche goed begrepen. En opgelost!

Advertenties

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

The Risk-Monger

Let's examine hard decisions!

TV Olen

U hoeft dit niet te lezen.

eunmask

WE REVEAL WHAT THE EU AND THE MEDIA TRY TO CONCEAL

JunkScience.com

All the junk that’s fit to debunk.

NOT A LOT OF PEOPLE KNOW THAT

“We do not believe any group of men adequate enough or wise enough to operate without scrutiny or without criticism. We know that the only way to avoid error is to detect it, that the only way to detect it is to be free to inquire. We know that in secrecy error undetected will flourish and subvert”. - J Robert Oppenheimer.

straffe madammen

maakt vrouwen zichtbaar in de media, op congrespodia en in bedrijven

Climate of Sophistry

Climate science is sophistry...i.e., BS.

%d bloggers liken dit: