Obama’s vriend Abdullah is dood

o-SAUDI-WOMEN-570
Abdullah was ongeveer 89 of 90 jaar oud, precies is dat niet bekend. Maar kennlijk gaat een longontsteking op die leeftijd je niet in je koude gewaad zitten, ook al ben je één van de rijkste mannen op aarde. Abdullah, Ab voor vrienden vermoed ik, was getrouwd met vier vrouwen en had er minstens 25 verstoten. Hij laat meer dan dertig kinderen achter, dus hij was niet enkel economisch maar ook sociaal zeer productief.

Velen waren verrast dat hij en Obama vrienden waren, maar toch is dat al heel lang zo. Obama, Ob voor vrienden denk ik, was er deze morgen dan ook als de kippen bij om zijn medeleven te betuigen. Ab en Ob waren dikke vrienden, en dat is logisch als je afgaat op hun beider image als weldoeners in de wereld. Ook hadden ze vermoedelijk veel gezamenlijke interesses.

In de olie
Zo is Amerika door de spectaculair toegenomen winning van schalie-olie nu ook een grote olieproducent, net als Saudi-Arabië. En zeg nou zelf, wat verbroedert er meer dan samen met een maat eens goed in de olie te raken! De laatste tijd lijkt Amerika zelfs de race om de grootste producent een beetje te winnen. Een vriendschappelijk wedstrijdje met wat pesterijtjes over en weer, typisch twee vrienden die een beetje dollen met elkaar.

Abdullah is vervolgens blijven produceren. Dat is niet goed voor de prijzen en voor zijn inkomsten, maar als bijna rijkste ter wereld kun je wel een stootje hebben. Dus even Obama nog wat verder jennen zal Ab gedacht hebben.

Vrouw achter het stuur, bloed aan de muur
De bewondering van Obama voor Abdullah is misschien ook om andere redenen te begrijpen. Het is immers bekend dat Obama een hekel heeft aan discriminatie. En niet alleen discriminatie van zwarten maar ook van vrouwen, dat zal Michelle hem wel ingepeperd hebben. Ik vermoed dat Abdullah een lichtend voorbeeld voor Obama is als het erom gaat hoe je vrouwendiscriminatie aan moet pakken. Hij heeft bijvoorbeeld vrouwen in Saudi-Arabië strikt verboden auto te rijden.

Op het eerste gezicht lijkt dat misschien niet zo vrouwvriendelijk, maar denk even mee. Iedereen kent de typisch mannelijke uitspraak als er op de weg iets geks gebeurt: ‘zeker een vrouw achter het stuur’. In het Westen heeft het feminisme geprobeerd dat uit te roeien, maar tevergeefs. Je hoort het minder vaak en minder openlijk, maar het blijkt zeer hardnekkig. Abdullah vond dat vast vervelend voor de vrouwen dus hij moest iets slimmers verzinnen.

Hij besloot dat vrouwen geen auto mogen rijden en handhaafde dat met harde hand. De kreet ‘vrouw achter het stuur’ heeft door deze slimme vondst alle kracht verloren, je hoort dat vast niet meer in SA.

Bloggen tot je er bij neer valt
Obama is een groot fan van sociale media en ook Abdullah lijkt een fan van bloggen. Hij heeft vermoedelijk goed door dat bloggen een creatieve bezigheid is, een vorm van kunst. En iedereen weet: ‘een kunstenaar moet lijden’, dat komt de kwaliteit van de creatie ten goede. Neem van Gogh, zijn beste werk komt uit zijn donkerste perioden.

Dat zal misschien de reden zijn dat de islam-kritische blogger Raif Badawi 1000 stokslagen krijgt. We moeten vermoeden dat dat goed bedoeld is. Dat blijkt ook uit hoe ze dat doen. Badawi wordt op de grond gelegd met zijn handen op zijn rug vastgebonden. Het is logisch dat ze de handen van deze blogger zo goed beschermen, die zijn immers van groot belang voor zijn fijne handwerk. Van het bekende rietje om op de handen te meppen kan hier dus geen sprake zijn, het is enkel slecht voor je rug. Hartverwarmend die zorgzaamheid.

En die stokslagen? Die zorgen natuurlijk voor het kunstenaarslijden en zijn vast bedoeld om de meest creatieve gedachten boven te halen. Alles om creatief naar de top te reiken, dat is voor een blogger zelf haast niet te doen. En na die 1000 stokslagen dan? Is er geen risico dat het creatieve effect dan weg ebt? Nee hoor, ook daar heeft Abdullah iets op gevonden.

Dat heeft hij misschien van zijn maat Obama afgekeken die een vergelijkbaar experiment uitvoert in Guantanamo Bay. Abdullah had bepaald dat Raif 10 jaar de gevangenis in moet voor zijn kritisch bloggen, dat zal bedoeld zijn om de creativiteit gaande te houden. We moeten dan ook belangstellend de volgende post’s van deze blogger tegemoet zien.

Overigens vergt zo’n creatieve afranseling nog wel het nodige vakmanschap. Want je kunt ook te hard slaan, of te lang doorgaan, waardoor de last post’ ineens een heel andere betekenis krijgt.

klassefoto

Quizvraag: welke 4 zijn Abdullah’s vrouwen

 

Advertenties

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

The Risk-Monger

Let's examine hard decisions!

TV Olen

U hoeft dit niet te lezen.

eunmask

WE REVEAL WHAT THE EU AND THE MEDIA TRY TO CONCEAL

JunkScience.com

All the junk that’s fit to debunk.

NOT A LOT OF PEOPLE KNOW THAT

“We do not believe any group of men adequate enough or wise enough to operate without scrutiny or without criticism. We know that the only way to avoid error is to detect it, that the only way to detect it is to be free to inquire. We know that in secrecy error undetected will flourish and subvert”. - J Robert Oppenheimer.

straffe madammen

maakt vrouwen zichtbaar in de media, op congrespodia en in bedrijven

Climate of Sophistry

Climate science is sophistry...i.e., BS.

%d bloggers liken dit: