Koenders en Opstelten: komisch duo met een boterbergje op hun hoofd

opsteltenkoenders

Hadden we eerst Frans Timmermans al die een knap staaltje (melo)drama opvoerde voor de VN, de bekende trouwring-act die hier door de mand valt, hij is nu duidelijk overklast door een nieuw komisch duo. Opstelten, inmiddels al een bekend opkomend komisch talent, vormt deze keer een gelegenheidsduo met Bert Koenders. Onvrijwillige aangevers waren Pieter Omtzigt en de eveneens kritisch doorvragende Hans Bontes. Hulde aan hen voor het wèl doen van hun werk: de uitvoerende macht controleren.

In de mainstream kranten kom je (te) weinig graafwerk over de MH17 tegen, slechts de politiek-correcte partijlijn wordt duidelijk. Maar de blogosfeer is wèl wakker. Een beetje struinen op het internet naar wat kritische sites waar de onderzoeksjournalistiek probeert te overleven zo lang de mainstream pulp nog teert op de nog niet ontwaakte abonnement-slaven. Dat levert al gauw veel meer belangwekkends op dan uw eigen kwaliteitskrant. Opzeggen zou ik zeggen, die bomen zijn intact veel nuttiger.

En dan krijg je behalve werkelijke nieuwswaarde, zoals op deze blog van 925, niet alleen echt nuttige informatie over de toedracht van dit drama, maar ook nog je reinste cabaret. Nou ja, als het niet om zo’n trieste zaak ging zou je er ècht hartelijk om kunnen lachen. Nu is het een vreemd mengsel tussen de onmiskenbare humor van de stuntelende en zichzelf tegensprekende Koenders en de dwalende Opstelten aan de ene kant, en mijn groeiende ergernis over de weigering van de regering om dit ècht aan te pakken.

En ons, burgers, alweer voor infantiel te houden. Hulde aan de scherpe stijl van Geen Stijl die er als het ware een ‘live’ fact-checker in heeft verwerkt, genadeloos. Zie hier hun mini-docu video-reconstructie van een belangrijke vergadering in een Haags achterafzaaltje.

De onderste steen blijkt loodzwaar en is nog lang niet boven. Het is geen wonder dat het ‘onderzoek’ naar de ware MH17 toedracht zolang duurt. ‘Rekke-en-durbij-blijve’ zei Wim Sonneveld al. Hoe langer het geleden is hoe groter de kans op het zoek raken van deze kwestie in de doofpot.

Ik durf er nu al een goede fles champagne op te zetten dat voor 17 Juli wel degelijk bekend was bij de Nederlandse regering dat er zware wapens in Oekraïne waren die vliegtuigen op grote hoogte konden uitschakelen. Toch mocht de MH17 vliegen.

De Nederlandse regering heeft een boterbergje op zijn hoofd en dat begint behoorlijk te rieken. De uitvoerende macht moet voortdurend gecontroleerd. Kritische onderzoeksjournalistiek en dito Kamerleden zijn de ware waarborg voor democratie.

DEN HAAG-TWEEDE KAMER-LIBIE

Dit is Bontes…

sonneveld

En dit is Sonneveld (voor de jonkies :)).

Advertenties

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

The Risk-Monger

Let's examine hard decisions!

TV Olen

U hoeft dit niet te lezen.

eunmask

WE REVEAL WHAT THE EU AND THE MEDIA TRY TO CONCEAL

JunkScience.com

All the junk that’s fit to debunk.

NOT A LOT OF PEOPLE KNOW THAT

“We do not believe any group of men adequate enough or wise enough to operate without scrutiny or without criticism. We know that the only way to avoid error is to detect it, that the only way to detect it is to be free to inquire. We know that in secrecy error undetected will flourish and subvert”. - J Robert Oppenheimer.

straffe madammen

maakt vrouwen zichtbaar in de media, op congrespodia en in bedrijven

Climate of Sophistry

Climate science is sophistry...i.e., BS.

%d bloggers liken dit: