Het leven vraagt vele keuzes

wc-man-vrouw
Kent u dat dilemma als u elders een toilet bezoekt? Welke deur moet ik hebben? Ooit stond er gewoon op: Heren of Dames, soms alleen een H of D. Ook dat lukte prima. En in het begin van het pictogram tijdperk was het ook nog helder. Een simpel tekeningetje vertelt je in één oogopslag waar je moet zijn, mooi! Het werkt ook goed voor kinderen, zij snappen die tekeningetjes veel eerder dan ze kunnen lezen. En het is internationaal, ook een bezoekende Japanner snapt het direct. WC3

Toen kwam de rage: creatief met toilet pictogrammen. Ik heb al heel veel creatieve uitingen gezien die me trachten te wijzen welke WC ik hebben moest. Een sombrero en een hoed met bloemen bijvoorbeeld, lukt nog wel. Maar soms ging de creativiteit zodanig met de makers op de loop dat er een waar kunstwerk op de deur gespijkerd werd. Ongetwijfeld overduidelijk voor de maker en vast ook met de beste bedoelingen. Maar waardoor ik toch regelmatig in vertwijfeling werd gebracht. Soms wordt je gered door een snelle blik naar binnen als je pisbakken ziet, maar dat lukt niet altijd.

WC4

En als je er met hoge nood staat wil je hersenknop soms ook niet meer op ‘nuchter nadenken’. Je hoge nood laat weinig waardering voor overdadige creativiteit. Je moet wat en je besluit er het beste van te maken. Geleid door je intuitiestap je naar binnen en net op dat moment stapt er een vrouw naar buiten. Schrik en verwarring, kon ik nu nog maar nuchter denken. Sorry stamelend en strompelend vlug die andere deur in.

Op mijn werk hebben we de bekende standaard pictogrammen die laten zien dat de mannen links moeten en de vrouwen rechts. Ik kan me niet herinneren ooit twijfelende bezoekers te hebben gezien. Maar onlangs heeft iemand toch nog een verduidelijking tussen de beide deuren gehangen. Die neemt echt alle twijfels weg:

cefic wc2

Advertenties

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

The Risk-Monger

Let's examine hard decisions!

TV Olen

U hoeft dit niet te lezen.

eunmask

WE REVEAL WHAT THE EU AND THE MEDIA TRY TO CONCEAL

JunkScience.com

All the junk that’s fit to debunk.

NOT A LOT OF PEOPLE KNOW THAT

“We do not believe any group of men adequate enough or wise enough to operate without scrutiny or without criticism. We know that the only way to avoid error is to detect it, that the only way to detect it is to be free to inquire. We know that in secrecy error undetected will flourish and subvert”. - J Robert Oppenheimer.

straffe madammen

maakt vrouwen zichtbaar in de media, op congrespodia en in bedrijven

Climate of Sophistry

Climate science is sophistry...i.e., BS.

%d bloggers liken dit: