Je burgerkans is nu, teken het referendum tegen de ‘machts’uitbreiding van de EU

Vind je ook dat de EU teveel ongecontroleerde macht heeft? Helemaal terecht! Elke bestuursvorm die zelfkritiek ontbeert neigt naar een totalitair systeem en dat loopt verkeerd af, zo leert de geschiedenis. En dat doet de EU. In de Brusselse bubbel is EU-kritiek vloeken in de kerk, zo leerde Eppink ons. Als je onvrede hebt met hoe de EU te werk gaat is dit referendum een uitgelezen kans dit kenbaar te maken. De enige andere manier, zo lees je hier terecht, is bij de eerstvolgende verkiezingen euro-kritisch te stemmen maar dan ben je beperkt tot PVV, SP of PvdD.

Alle andere partijen lopen volledig in de EU pas. Hoewel sommigen in de binnenlandse politiek ook kritische geluiden laten horen merk je daar in het Brusselse niets meer van, aldus alweer Eppink. Daar sluit iedereen de gelederen. De mens is een kuddedier en afwijken van de mainstream betekent sociale druk trotseren wat grote moed vergt.

Niets is mensen te gek, behalve non-conformisme, R Zeilmaker

Ik had al getekend, ook al kun je als Nederbelg dat niet digitaal doen. Maar die moeite (en postzegel:-) ) was het zeker waard om een signaal te geven. Dat is het voor mij dan ook, een signaal voor de democratie. De eulite minacht openlijk de wil van zijn kiezers, evenals de geestelijke vermogens van zijn onderdanen, getuige uitspraken van Juncker:

On the introduction of the euro
“We decide on something, leave it lying around, and wait and see what happens. If no one kicks up a fuss, because most people don’t understand what has been decided, we continue step by step until there is no turning back.”

Typisch voor een elitaire en totalitaire macht is het monddood maken van kritiek. Feiten moeten worden ‘gespind en omgebogen’ en dan maar herhalen tot men denkt dat het waar is. Goebbels had de macht van propaganda ook goed door. Tot vlak voor het instorten van het Derde Rijk was Duitsland voor velen vlakbij de overwinning, zodat men maar zou doorvechten. Of in het geval van de EU en het ‘redden’ van Griekenland: doorbetalen.

Informatie of propaganda
Zo gaat het eigenlijk fantastisch goed met ons milieu maar dat mag je niet zeggen, zo ontdekte Simon Rozendaal van Elsevier al in de 80-er jaren toen er al positieve resultaten van ons milieubeleid opdoken. Lees zijn positieve boek ‘Alles wordt beter en ontdek de onzin en groene macht achter doemberichten. Zelfs ons Europees Milieu Agentschap dat feiten dient te verzamelen over de staat van het milieu is een propaganda instrument geworden om het Europees beleid erin te rammen. Eigenlijk zou dat een instituut als onze Algemene Rekenkamer moeten zijn.

Zo’n instituut mét de waarborging dat het onafhankelijk kan werken, is essentieel voor de democratie. Te meer nu de mainstream media deze taak nauwelijks nog vervullen. Het internet en blogs zijn nodig om dergelijke misstanden aan te kaarten, zie hier een kritische analyse van de bestedingen van de Europese hulpfondsen (o.a. de Griekse steun). Daarop is nauwelijks financiële of democratische controle. Zo zouden wij hier in Nederland niet willen werken, lijkt me. Zelfs de Tweede Slaapkamer zou uit zijn twittersloffen schieten. En toch betalen wij hier gewoon aan mee, 8 miljard euro al en er is al 90 miljard toegezegd. Die grote getallen zijn lastig, maar ons enorme Deltaplan dat veel goeds voor Nederland heeft gebracht op allerlei vlak was zo’n 5 miljard. Wat vind u, is de Griekse private banken redden een goede besteding van ons belastinggeld?

Geef een signaal vote
Het Forum is een signaal, maar of dat ons nu gaat helpen blijft de vraag. Het artikel van Ewout Klei in Jalta vandaag raakt hier enkele gevoelige snaren wat mij betreft. Hoe realistisch is het om uit de EU te willen? Voor echte verbeteringen zullen bestaande machtsverhoudingen moeten veranderen en dat is lastig als je jezelf daarbuiten plaatst, zoals het Forum doet. Open Europe doet dat volgens Klei verstandiger. Wat mij betreft moeten we zo snel mogelijk uit de euro (of via TMS) en kritisch bepalen wat er op EU niveau minimaal moet, zoals de vrije interne markt. Maar wat op EU niveau moet is ongetwijfeld veeeeel minder dan nu, en vervolgens van daaruit NL in de EU vertegenwoordigen. (Daarvoor moet er in Duitsland ook het nodige veranderen, ik weet het, maar daaraan lijkt Merkel ongewild hard te werken: de eerste prikkeldraad versperringen zijn er maar Schengen werkt prima, geen kritiek!).

‘Hoe verder’ is echter voor later. Een krachtig signaal is NU nodig, al was het alleen maar om eens te kijken hoe de politiek met deze noodkreet van haar burgers omgaat. Teken NU online!

toiletpapier

Advertenties

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

The Risk-Monger

Let's examine hard decisions!

TV Olen

U hoeft dit niet te lezen.

eunmask

WE REVEAL WHAT THE EU AND THE MEDIA TRY TO CONCEAL

JunkScience.com

All the junk that’s fit to debunk.

NOT A LOT OF PEOPLE KNOW THAT

“We do not believe any group of men adequate enough or wise enough to operate without scrutiny or without criticism. We know that the only way to avoid error is to detect it, that the only way to detect it is to be free to inquire. We know that in secrecy error undetected will flourish and subvert”. - J Robert Oppenheimer.

straffe madammen

maakt vrouwen zichtbaar in de media, op congrespodia en in bedrijven

Climate of Sophistry

Climate science is sophistry...i.e., BS.

%d bloggers liken dit: