Geweldig eten, gebrekkige gastvrijheid bij Bianchin

20160514_212954_resizedAlain kookt de sterren van de hemel maar voor een volwaardige ster heeft hij een 3-talige zaalmeester nodig die klantvriendelijkheid kan coachen zodat gasten een warm bad gevoel ervaren in plaats van een koude douche. Die ene ster is duidelijk verdiend met de kwaliteit van het eten, daar twijfel je niet aan als je Alain’s creaties hebt gezien en geproefd. Pareltjes van krachtige, vaak verrassende smaken. Een kunstwerkje van Lotte aangekleed met een passend smaakpalet, een subtiel eend-gerecht met een mooie Syraz uit de Rhone, of een kunstig dessertje met rode vruchtjes en ijs; Alain maakt er een smaak-kunstwerkje van. Maar van zaal-management en klant-gerichtheid merkten we weinig, ondanks de sterallures van het restaurant.

Kijk in de keuken
We werden naast elkaar aan een soort bar in het werkdeel van de keuken geplaatst met de hele avond een intens geloop, gerinkel van glazen, smiespelende obers en koffiemachine-geluiden rondom. Romantisch tafelen is anders. Samen met missende messen, een vallend glas op mijn rug en een klots wijn naast het glas door een omkijkende sommelier voel je je niet echt in de watten gelegd. Na afloop kwam Alain zich heel kort verontschuldigen maar begon onmiddellijk in rap Frans te vertellen dat vele gasten zo’n plek wel graag wilden, In plaats van te vragen waar het precies aan schortte, zoals elke cursus ‘confilct-management’ je leert. Probeer je klant te begrijpen en toon begrip. Zeker geen arrogantie waar ‘ik weet het beter’ doorheen klinkt. Jammer Alain, maar je professionele eten verdient een professioneel zaal-management dat het warme bad met alerte aandacht voor je klanten waar maakt. Dan kom ik graag nog eens langs om mijn smaak-zinnen door je keuken-kunstwerkjes te laten strelen.

Ook geplaatst op trip-advisor.

20160514_221858_resized_1.jpg

Advertenties

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

The Risk-Monger

Let's examine hard decisions!

TV Olen

U hoeft dit niet te lezen.

eunmask

WE REVEAL WHAT THE EU AND THE MEDIA TRY TO CONCEAL

JunkScience.com

All the junk that’s fit to debunk.

NOT A LOT OF PEOPLE KNOW THAT

“We do not believe any group of men adequate enough or wise enough to operate without scrutiny or without criticism. We know that the only way to avoid error is to detect it, that the only way to detect it is to be free to inquire. We know that in secrecy error undetected will flourish and subvert”. - J Robert Oppenheimer.

straffe madammen

maakt vrouwen zichtbaar in de media, op congrespodia en in bedrijven

Climate of Sophistry

Climate science is sophistry...i.e., BS.

%d bloggers liken dit: