Ineens begrijp ik de paniek over #Trump

Trump Global warming (2)

Nu Donald Trump een weekje bezig is als president van de VS begrijp ik ineens de paniek. Een tijdje vond ik dat heel moeilijk te begrijpen, ik geef een paar voorbeelden.

Als je Trump bezig ziet, zie je een super-macho. Een showman die zelfverzekerdheid en zelfgenoegzaamheid uitstraalt. Heel anders dan het Europese ideaal-man beeld. Dat roept weerzin op, zijn ‘type’ schrikt veel mensen af. Dat snap ik.
MAAR zijn dat niet veelal mensen –en de massamedia– die altijd zeggen dat het om de inhoud gaat?

Dat was vreemd.

Ik dacht ook dat heel veel mensen –en de massamedia– vonden dat het nepnieuws over massavernietigingswapens een regelrechte schande was. Dat de VS Irak nooit had mogen binnen vallen, dat we grootschalig belazerd waren over die niet bestaande wapens.
En nu is er iemand die dit openlijk aan de kaak stelde tijdens de verkiezingen, maar niemand lijkt er blij mee. Ook de massamedia niet.

Dat was vreemd.

Ik dacht ook dat veel westerse mensen –en de massamedia– het verkiezingscircus in Amerika vreselijk vinden. Eén grote Hollywood-show en alle media bespelen om de kandidaat populair te maken tegen grote sommen geld. Ik dacht dat velen dat ook principieel fout vonden en dat we dat in Europa niet doen om belangenverstrengeling te voorkomen. Dat heel grote sponsors zoals wapenhandelaren, olieboeren en banken kandidaten steunen om later de gekozen President een vriendelijk advies in de oren te fluisteren.
En nu is er een politicus die dit openlijk aan de kaak stelt tijdens de verkiezingen en niet meedoet aan deze ‘dienstverlening’, maar niemand leek er blij mee, ook de massamedia niet.

Dat was vreemd.

Ik dacht ook dat veel mensen –en de massamedia– bang waren dat de aarde dramatisch zou opwarmen door de extra CO2 uit fossiele brandstoffen. En nu zegt Trump daar andere informatie over te kennen die hij openbaar wil hebben. Ook stelde hij de New York Times gerust dat hij er open-minded over was. Dus zullen we dat wel gaan horen zou je denken. En als het waar blijkt te zijn dan is dat heel goed nieuws, zou je zeggen.
Dan zou er geen reden tot paniek zijn en ook niet om de grootste staatsuitgave ooit (100 miljard €, 20x de deltawerken of 20x de Betuwelijn) in hernieuwbare energie te gaan stoppen. Dan hebben we dus plots een heleboel geld beschikbaar voor zorg, loonsverhoging en andere mooie zaken. Maar niemand leek er blij mee, zeker de massamedia niet.

Dat was vreemd.

Maar nu Trump een weekje bezig is en in volle vaart zijn ‘to do’ lijstje aan het afwerken is begrijp ik de paniek ineens, een politicus die doet wat hij zegt, dat is pas schrikken!

Ook gepubliceerd op Climategate.nl trumped_cs_ukscr-2

Advertenties

One response to “Ineens begrijp ik de paniek over #Trump”

  1. berthesselink1948 says :

    Hi Dolf, zoals je weet de geschiedenis kent vele voorbeelden van politici die deden/ doen wat ze zeggen, Ceasar,Alexander Borgia, Napoleon, Mussolini, Hitler, Stalin, Poetin, Erdogan om het nog maar even dichtbij te houden, allemaal min of meer dictatortjes, Trump lijkt erop, maar heeft nog altijd te maken met senaat en congres. We zullen zien wat hij gedaan krijgt van zijn onzalige plannen. Ik weet al wie de schuld krijgen als dat niet lukt….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

The Risk-Monger

Let's examine hard decisions!

TV Olen

U hoeft dit niet te lezen.

eunmask

WE REVEAL WHAT THE EU AND THE MEDIA TRY TO CONCEAL

JunkScience.com

All the junk that’s fit to debunk.

NOT A LOT OF PEOPLE KNOW THAT

“We do not believe any group of men adequate enough or wise enough to operate without scrutiny or without criticism. We know that the only way to avoid error is to detect it, that the only way to detect it is to be free to inquire. We know that in secrecy error undetected will flourish and subvert”. - J Robert Oppenheimer.

straffe madammen

maakt vrouwen zichtbaar in de media, op congrespodia en in bedrijven

Climate of Sophistry

Climate science is sophistry...i.e., BS.

%d bloggers liken dit: